Η Μάνη

Η Μάνη

Είναι μια περιοχή με έντονο ιστορικό υπόβαθρο και δεν υποδουλώθηκε πότε. Απλώνεται από το Γύθειο εως το ακρωτήριο Ταίναρο και πρωτοκατοικήθηκε από τους Λέγεγες κατά την παλαιολιθική εποχή.

Έχει τους 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς τηε Πελοποννήσου. Συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 800 παραδοσιακοί οικισμοί, 7 καστρα, 800 πυργόσπιτα και περισσότερες από 1000 βυζαντινές & μεταβυζαντινές εκκλησίες.

Βρέχεται από καθαρές θάλασσες με κρυστάλλινα νερά, υπέροχους μικρούς ορμίσκους και παραλίες με άμμο, κατασπρα βότσαλα ή σκληρά κ’ απότομα βράχια.

Λένε πως περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε 3 μέρες, περιπατητής σε 3 μήνες, αλλά για να δεις τη ψυχή της θέλεις 3 ζωές. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα πυργόσπιτα, δηλαδή μικροί τετράγωνοι πύργοι με στενά ορθογώνια παράθυρα. Δεν εγκατέλειψε ποτέ τα ήθη και τα εθιμά της. Είναι άγονη περιοχή, ευδοκιμούν μόνο ελιές & φραγκοσυκιές. Φημίζεται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της και η ελιά είναι αναπόσπαστο μέρος της.

Αξίζει να επισκευτείτε τη Βάθεια, την Αρεόπολη, το Οίτυλο, την Κοίτα, τα Σπήλαια του Δυρού, το Πασσάβα, τον Κότρωνα, το Μαρμάρι, το Πόρτο Κάγιο, τα σπήλαια του Άδη στο Ταίναρο, την Καστανιά, την Κρανάη το ιστορικό μουσείο της Μάνης και πολλά άλλα

© 2023 Limeni Inn . Powered by Weborient