Τα δωμάτια

Αφροδίτη

Πρόκειται για τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα. Ο καλλωπισμός, αποτελεί συνήθεια εδραιωμένη στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, από την αρχαιότητα και ξεκίνησε με τη χρήση προϊόντων προερχόμενων από την επεξεργασία του ελαιόδεντρου

περισσότερα

 

 

Ειρήνη

Η Ειρήνη, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, αποτελούσε προσωποποίηση της ειρηνικής κατάστασης, της γαλήνης και της αρμονίας. Από την αρχαιότητα, τα κλαδιά της ελιάς αποτελούν σύμβολο της ειρήνης.

περισσότερα

 

 

 

Εστία

Η Εστία, ήταν θεά των αρχαίων Ελλήνων, η οποία από θεά του πυρός καθιερώθηκε ως προστάτιδα του σπιτιού και της οικογένειας. Στη θεά αυτή, αποδιδόταν τιμή με το να συγκεντρώνεται η οικογένεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, την εστία-το σύγχρονο τζάκι.

περισσότερα

 

 

Νική

Πρόκειται για τη φτερωτή θεά, η οποία, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, συμβολίζει και αναγγέλει τη νίκη. Λέγεται ότι ολυμπιονίκες πάσχιζαν για να νικήσουν και να αποκτήσουν το πολύτιμο έπαθλο, τον κότινο, ένα στεφάνι αποτελούμενο από τα κλαδιά της ιερής αγριελιάς.

περισσότερα

 

 

 

Σοφία

Η Σοφία δεν ήταν θεά των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν όμως το εξέχον χαρακτηριστικό της θεάς Αθηνάς. Σύμφωνα με τη μυθολογία, την κυριαρχία και την προστασία της πόλης της Αττικής διεκδικούσαν η θεά Αθηνά και ο Ποσειδώνας.

 

περισσότερα

© 2023 Limeni Inn . Powered by Weborient